23 lärlingar driver restaurangen «five moods» i Zug under en vecka

06.10.2025 | av SV Group

Uhr Lästid : 2 minuter


SV Group

06.10.2025, Från den 22 till den 26 september 2025 tar 23 lärlingar från SV Group över restaurangen five moods i Zug - Siemens personalrestaurang. Med projektveckan «Chiefs for a Week» främjar SV Group lärlingarnas eget ansvar, självständighet och teamarbete och ger dem möjlighet att omsätta sina kunskaper i praktiken.


Årets «Chiefs»-team består av blivande systemgastronomispecialister, hotellanställda, restaurangarbetare, kockar och kommersiella lärlingar. Lärlingarna från det andra och tredje läsåret har under de senaste månaderna utvecklat ett eget koncept, tagit många beslut och själva organiserat alla förberedelser - från menyplanering till arbetsscheman samt dekoration, giveaways och gästaktiviteter. De stöds av erfarna coacher från verksamheterna och specialistavdelningarna som står till hands för rådgivning vid behov. «Våra lärlingar har visat en enorm initiativförmåga under de senaste månaderna och utvecklat en tydlig känsla för vad det innebär att driva en verksamhet,» säger Christina Kern, projektledare för Chiefs for a Week och HR Business Partner Young Talents på SV Group.

Det kulinariska konceptet kombinerar gastronomi med elementen.

Under årets slogan «Byte the food, taste the mood, feel the elements» har lärlingarna utformat ett kulinariskt koncept som tilldelar varje veckodag ett eget element: jord, vatten, eld och luft – kompletterat med ett femte element, lärlingarna själva. Därmed placerar de sin roll som unga värdar i centrum. Konceptet genomförs i restaurangen five moods i Zug, där upp till 1'000 gäster förväntas på tisdag. Projektveckan innebär inte bara praktisk erfarenhet för lärlingarna, utan också ett stort ansvar. «Jag ser fram emot att tillsammans med många unga människor som ett team driva en restaurang och få överta ett så stort ansvar,» säger Delia, lärande systemgastronomispecialist EFZ.

Praktisk utbildning för branschens framtid.

Välutbildad personal är avgörande för gastronomi- och hotellbranschens framtid. Som ledande gastronomi- och hotellmanagementgrupp i Schweiz investerar SV Group sedan många år konsekvent i sina lärlingars utbildning. Med projektet «Chiefs for a Week», som genomförs årligen, erbjuder företaget sina talanger möjlighet att praktiskt ta ansvar och självständigt visa sina färdigheter i en gastronomiverksamhet. Projektveckan är en fast del av utbildningen och visar hur dagsaktuell och mångsidig branschens framtid främjas.

Mediekontakt:
Marco Lingg
Praktikant Corporate Communications
SV Group
+41 79 460 65 52


À retenir de cet article: « 23 lärlingar driver restaurangen «five moods» i Zug under en vecka »

SV Group

SV Group är en ledande gastronomi- och hotellmanagementgrupp med säte i Dübendorf nära Zürich. Gruppen är verksam inom flera affärsområden: restauranger för företag och skolor, hotell med egna märken samt med fler kända märken som franchisegivare, offentliga restauranger med innovativa koncept samt gastronomisk leveransservice och catering.

Portföljen av offentliga restauranger inkluderar koncepten SPIGA Ristorante (8 platser i Schweiz), SESH och BRIX Burger & Salads samt restauranger som Schloss Laufen vid Rhenfallet eller restaurang Güterhof i Schaffhausen. På arenor, mässor och för event erbjuder SV Group skräddarsydda gastronomi- och cateringslösningar.

SV Group har sitt ursprung i den 1914 grundade ideella organisationen «Schweizer Verband Soldatenwohl». Else Züblin-Spiller etablerade soldathem rikstäckande och serverade där välbalanserad och prisvärd mat. Grundarens ideella värden förs idag vidare av SV-stiftelsen. Denna ideella stiftelse är huvudägare i SV Group och använder sin utdelning för projekt inom hälsonutrition och för det gemensamma bästa.

Källa : SV Group, pressmeddelande

Originalartikel på tyska publicerad den: 23 Lernende führen eine Woche lang das Restaurant «five moods» in Zug


Automatisk översättning från tyska med stöd av artificiell intelligens. Innehållet har granskats för svenskspråkiga läsare. Endast originaltexten i pressmeddelandet är juridiskt bindande.