Centric Dining på Hotel Seepark Thun får 16 GaultMillau-poäng för första gången

17.10.2025 | av Panta Rhei PR

Uhr Lästid : 2 minuter


Panta Rhei PR

17.10.2025, Kökschef Sascha Spring är 'Årets upptäckt. Centric Dining på Hotel Seepark Thun får 16 GaultMillau-poäng för första gången. Centric Dining på Hotel Seepark Thun bedöms för första gången av GaultMillau och får omedelbart 16 poäng. Kökschefen Sascha Spring (25) står för ett kök där produkt, smak och hantverk sätts i centrum. Hans ambitioner belönas: Spring utses till 'Årets upptäckt 2026'. Därmed sätter den infödde Bern Oberlandaren tillsammans med sitt team på Hotel Seepark kulinariska accenter vid Thunsjön.


På Centric Dining möts regionala produkter med asiatiska smaker, varje rätt berättar en egen historia. Oavsett om det är rätter med Steffisburg-potatis, hembakat bröd eller en Carabinero överraskar de alla med djup, precision och personlig stil. Gästerna upplever en direkt dialog med köket: Alla teammedlemmar serverar själva rätterna vid bordet, berättar bakgrundshistorier och skapar en atmosfär där gourmetköket blir mer tillgängligt. Berättelserna bakom rätterna sträcker sig delvis tillbaka till barndomen och det är minnen som gästerna får ta del av.

'Vi sätter produkten i fokus och berättar historien till varje rätt. För oss står gästen i centrum, vi lär känna dem i samtalet och ger dem gärna insikt i vårt hantverk. Med smaken och gästerna är vi på förnamnsbasis – så förstår vi Centric Dining', förklarar Sascha Spring, kökschef och GaultMillau-årets upptäckt 2026 på Hotel Seepark Thun.

Vid Thunsjön är man stolt över utmärkelsen till sin 25-åriga kökschef: 'Att gå direkt in med 16 GaultMillau-poäng vid första utmärkelsen gör oss mycket stolta. Den nyinriktade gastronomin är på rätt väg och vi gläder oss över denna bekräftelse på den kulinariska kartan i Bern Oberland', anser Vincenzo Ciardo, General Manager Hotel Seepark Thun och upptäckaren av matlagningstalangen från regionen, om poängtilldelningen.


À retenir de cet article: « Centric Dining på Hotel Seepark Thun får 16 GaultMillau-poäng för första gången »

Panta Rhei PR

Det fyrstjärniga superior-hotellet Seepark ligger direkt vid Thunsjön, inbäddat i den historiska Schadauparken. Det har 85 moderna rum och fyra juniorsviter i naturliga toner samt två panoramasviter med egna takterrasser och 360° utsikt.

17 plenarsalar, seminarie- och grupprum erbjuder många möjligheter för seminarier, workshops, evenemang och bröllop.

Gastronomin uppskattas högt: Förutom restaurang och bistro, är det framför allt gourmetrestaurangen Centric Dining by Hotel Seepark (sedan 2025 belönad med 16 GaultMillau-poäng) som fascinerar. Det centrala läget nära Thuns gamla stadsdel och den omedelbara naturen vid sjön är klara platsfördelar.

Källa : Panta Rhei PR, pressmeddelande

Originalartikel på tyska publicerad den: Centric Dining im Hotel Seepark Thun erstmals mit 16 GaultMillau-Punkten ausgezeichnet


Automatisk översättning från tyska med stöd av artificiell intelligens. Innehållet har granskats för svenskspråkiga läsare. Endast originaltexten i pressmeddelandet är juridiskt bindande.