Här är de tre finalisterna för Hotel Innovations-Award 2025

19.09.2025 | av GastroSuisse

Uhr Lästid : 3 minuter


GastroSuisse

19.09.2025, För tionde gången tilldelar GastroSuisse och den Schweiziska Föreningen för Hotellkredit ett visionärt hotellkoncept Hotel Innovations-Award. Tre lovande koncept är nominerade för denna utmärkelse. Vinnaren kommer att tillkännages den 14 oktober på Verkehrshaus i Luzern under Innovationsdagen 2025. Vinnaren får coachning till ett värde av CHF 15 000.


Av diverse koncept har den sjuhövdade juryn valt ut tre finalister för jubileumsutgåvan av Hotel Innovations-Award. "Även i år hade vi ett spännande urval av innovativa koncept. Vi ser fram emot att presentera tre av dem på Innovationsdagen," säger Kevin Abgottspon, marknadschef.

Appenberg

https://www.appenberg.ch Appenberg i Emmental utvecklas till en innovativ hotellanläggning som ifrågasätter den klassiska seminariekulturen. Istället för standardiserade utrymmen skapas flexibla arbets- och möteszoner som kombinerar digital teknik med analoga tillflyktsorter. De 12 historiska byggnaderna utformas för att främja kreativitet, utbyte och koncentration - från whiteboard i seminarierummet till möten under äppelträd. Transparenta paket och modulära erbjudanden ska ersätta komplexa prissättningsstrukturer. Målet är att låta team arbeta mer produktivt och inspirerat än på kontor. Öppningen är planerad till hösten 2026.

Hotel Jardin

https://www.hotel-jardin.ch/de/saal/ Hotel Jardin Bern förvandlar sin nästan 100-åriga evenemangssal till 15 extra rum - utan nybyggnad, men med ett resursbesparande rum-i-rum-koncept. Den befintliga historiska arkitekturen i salen förblir synlig och blir en del av gästupplevelsen. Två nya rumskategorier ska tilltala olika budgetar och utöka det nuvarande erbjudandet. Projektet visar hur förtätning i urbana områden kan genomföras kreativt och resursbesparande. Planeringsfasen är avslutad, och byggarbetena startar hösten 2025. Öppningen är planerad till våren 2026.

Waldhuus Bellary

https://www.bellary.ch Med konceptet "Back to the 70s" blir Waldhuus Bellary i Grindelwald en trendig boende för unga och unga i sinnet. 25 rum i 70-talsstil, en bar & lounge samt en stor trädgård skapar en avslappnad atmosfär med utsikt över Eiger. Befintliga möbler och inredning som kakel i badrummen restaureras noggrant och integreras i den nya retrodesignen - ett tydligt åtagande till resursbesparing. Konceptet kompletteras av digitala tjänster: incheckning, betalning och rumsåtkomst sker via smartphone. Således skapas ett hållbart erbjudande som förenar design, teknik och upplevelse.

Vinnaren kommer att krönas på Innovationsdagen, som har temat "Hållbar ekonomi & smart sparande - Framgångsstrategier för hotellbranschen". Experter som Christine Schäfer från GDI och Patrick Zbinden, matjournalist BR och AI- expert, belyser trender i samhällsförändringarnas kontext och teman som prissättningsstrategi, hållbar ekonomi, lean management och fördelar med AI i hotellbranschen. Evenemanget äger rum den 14 oktober 2025 på Verkehrshaus Luzern. (www.gastrosuisse.ch/de/events/impulstagungen/innovations-tag)

Jury Hotel Innovations-Award
Hans R. Amrein, delägare & chefredaktör Hotel Inside
Margrith Blum, chef för turism Schweizisk bergshjälp
Peter Gloor, direktör Schweiziska Föreningen för Hotellkredit
Beat Imhof, ordförande GastroSuisse
Christian Laesser, professor vid St. Gallen universitet
Nicoletta Müller, ägare konsultföretag Innovation, Sales & Marketing GmbH
Martin Nydegger, direktör Schweiz turism

Tävlingens organisatörer Hotel Innovations-Award
Schweiziska Föreningen för Hotellkredit, GastroSuisse

Partners Hotel Innovations-Award
Schweizisk bergshjälp, GastroJournal, Hotel Inside

Presskontakt:
GastroSuisse, Patrik Hasler-Olbrych, Kommunikationschef
Telefon 044 377 53 53, communication@gastrosuisse.ch


À retenir de cet article: « Här är de tre finalisterna för Hotel Innovations-Award 2025 »

GastroSuisse

GastroSuisse är föreningen för hotell och restaurang i Schweiz. Vi representerar hotellbranschens intressen, främjar branschens image, engagerar oss för yrkesutbildning och kvalitet. Med banbrytande produkter och tjänster stödjer vi branschens utveckling.

Nästan 20 000 medlemmar, därav cirka 2500 hotell, organiserade i 26 kantonala föreningar och fem fackgrupper, gör oss till den största hotellarbetsgivarorganisationen i Schweiz.

Våra medlemmar drar nytta av ett omfattande nätverk, exklusiva förmåner och värdefull information som hjälper dem att agera framgångsrikt och anpassa sig till ständigt föränderliga marknadsförhållanden. Dessutom arbetar vi för att främja den schweiziska gastro- kulturen och stärka branschens konkurrenskraft på nationell och internationell nivå.

Källa : GastroSuisse, pressmeddelande

Originalartikel på tyska publicerad den: Das sind die drei Finalisten für den Hotel Innovations-Award 2025


Automatisk översättning från tyska med stöd av artificiell intelligens. Innehållet har granskats för svenskspråkiga läsare. Endast originaltexten i pressmeddelandet är juridiskt bindande.