Lästid : 2 minuter
Undervisningen är säkerställd för alla studenter fram till examen trots beslutet att inte göra någon ny lansering. "Vi har intensivt granskat alla alternativ under de senaste månaderna", säger Beat Imhof, ordförande för GastroSuisse. "Vi beklagar mycket att en nylansering inte är genomförbar. Framför allt kan de mycket höga byggkostnaderna och hyrorna för studentboende inte finansieras genom skolans verksamhet."
Skolans verksamhet vid HFZ fortsätter till våren 2027. Fram till dess är alla evenemang och event garanterade och kommer att äga rum. GastroSuisse undersöker nu användningsmöjligheter för fastigheten vid Seestrasse 141 från och med våren 2027. Övergripande samtal äger rum med olika partners.
GastroSuisse investerar även framöver specifikt i framtidssäkra utbildningserbjudanden och främjar därmed sektorns professionella utveckling. "Det är viktigt att vi fortsätter att utveckla vårt utbildningslandskap inriktat mot framtiden för att stödja våra medlemmar", säger Beat Imhof. I projektet "Utbildningslandskap GastroSuisse" reformeras den trestegs Gastro-Entrepreneurial-utbildningen (GUA) helt. Det säkerställer att det fortfarande finns ett attraktivt, praktiskt och strukturerat utbildningserbjudande som följer fackfolk från inträde till entreprenörskapets självständighet. Och även på hotellfackskolan i Genève (Ecole Hôtelière de Genève, EHG) av GastroSuisse utbildas enastående fackfolk.
Tillsammans med de kantonala föreningarna förblir föreningen en ledande utbildningspartner för gastronomi och hotellnäring i Schweiz. Samtidigt agerar GastroSuisse ansvarsfullt i sina medlemmars intresse och säkerställer att medel används effektivt och att utbildningserbjudandena är hållbart uppställda.
Redaktörens anmärkning: Bildrättigheterna tillhör respektive utgivare.
GastroSuisse är organisationen för hotell- och restaurangnäringen i Schweiz. Vi representerar gästfrihetens intressen, främjar branschens image, engagerar oss för yrkesutbildning och kvalitet. Med framtidsinriktade produkter och tjänster stöder vi branschen i dess utveckling.
Med nästan 20 000 medlemmar, inklusive cirka 2500 hotell, organiserade i 26 kantonala föreningar och fem fackgrupper, är vi den största arbetsgivarorganisationen för gästfrihet i Schweiz.
Våra medlemmar drar nytta av ett omfattande nätverk, exklusiva fördelar och värdefull information som hjälper dem att agera framgångsrikt och anpassa sig till ständigt föränderliga marknadsförhållanden. Dessutom engagerar vi oss för att främja den schweiziska gastronomikulturen och stärka branschens konkurrenskraft på nationell och internationell nivå.
Obs: Texten "Om oss" är hämtad från offentliga källor eller från företagsprofilen på HELP.ch.
Källa : GastroSuisse, pressmeddelande
Originalartikel på tyska publicerad den: Keine Neulancierung der Hotelfachschule Zürich
Automatisk översättning från tyska med stöd av artificiell intelligens. Innehållet har granskats för svenskspråkiga läsare. Endast originaltexten i pressmeddelandet är juridiskt bindande.