McRaclette Chicken - den schweiziska ikonen, nu för första gången med kyckling

24.07.2025 | av McDonald's Restaurant

Uhr Lästid : 2 minuter


McDonald's Restaurant

24.07.2025, Crissier - I nästan ett kvarts sekel har McRaclette varit en sann schweizisk ikon - med Emmi ost och Bell nötkött. Ingen annan hamburgare väcker så många känslor: tusentals kommentarer i sociala medier, otaliga frågor och en popularitet som redan sträcker sig över landets gränser. Från och med 1 juli kommer McRaclette för första gången också finnas i en kycklingversion. Med denna nya hamburgare uppfyller McDonald’s två önskningar från sina gäster: återkomsten av säsongsaktionen och ett större utbud av kycklingburgare.


När McRaclette lanserades för över 20 år sedan vann den schweizarnas hjärtan. Sedan dess har receptet ständigt utvecklats: klassiskt med nötkött och Emmi, originellt med Malbuner-bacon och schweizisk potatisrösti eller kryddigt med chili- eller pepparost – dessa hamburgare gläder alla.

"Idag kombinerar vi det allomtyckta McRaclette-receptet med en mör kycklingpatty från vår partner Ospelt i Sargans", förklarar Rainer Rufer, inköpschef för McDonald’s Schweiz. "Enbart förra året köpte vi över 100 ton racletteost från Emmi - en naturlig ost gjord av lokal mjölk som mognar i Landquart."

Det framgångsrika receptet för McRaclette: Emmis ost

Denna hamburgare med köttpatty, tre skivor Emmi racletteost och de typiska inlagda gurkorna och löken har länge varit en favorit bland schweizarna. Raclettesås och ciabattabröd av vete från IP-Suisse-bönder kompletterar detta populära recept.

Sarganser-kycklingpatty

Precis som Chicken McNuggets från McDonald’s Schweiz tillverkas även kycklingpattyn för den nya Chicken McRaclette av Ospelt i Sargans. Ospelt har varit leverantör till McDonald’s Schweiz i över 20 år.

Mer än 85 procent av ingredienserna kommer från lokala partners

Sedan öppnandet av den första McDonald’s-restaurangen i Mont-Blanc, Genf 1976, har McDonald’s satsat på ingredienser från schweiziska partners. Idag räknar företaget över 6400 lokala leverantörer till sitt nätverk.

Mediekontakt: Lara Nicole Skripitsky info@ch.mcd.com


À retenir de cet article: « McRaclette Chicken - den schweiziska ikonen, nu för första gången med kyckling »

McDonald's Restaurant

Berättelsen om McDonald's framgång började i Schweiz 1976 med öppnandet av den första restaurangen i Genève. För den schweiziska gastronomin började en ny epok då.

McDonald’s Schweiz – Ett schweiziskt företag

I över 37 år har McDonald’s erbjudit ’Good Food Fast’ i Schweiz. Vi har ett starkt lokalt fotfäste i Schweiz och i Furstendömet Liechtenstein – tack vare de över 150 restaurangerna som till två tredjedelar drivs som självständiga företag av licensierade innehavare samt genom våra 7 700 medarbetare. Idag besöker cirka 290 000 gäster oss dagligen.

Källa : McDonald's Restaurant, pressmeddelande

Originalartikel på tyska publicerad den: McRaclette Chicken - die Schweizer Ikone, erstmals mit Poulet


Automatisk översättning från tyska med stöd av artificiell intelligens. Innehållet har granskats för svenskspråkiga läsare. Endast originaltexten i pressmeddelandet är juridiskt bindande.